
זית, באופן טיבעי עץ זית הוא עץ ירוק עד, עמיד מאוד שמגיע ל 10 מטר גובה!! כמו כן בניגוד מוחלט למסורת במיזרח התיכון מקורו הבוטני הוא באירפה (כשמו הלטיני), יש סביב הים התיכון מיספר לא קטן של זנים, כולם מיועדים או לשמן או למאכל , מעטים מתאימים גם וגם.
בגינון הזית הוא בד"כ עץ בעיתי. מלכלך כל השנה והשימוש בו או בפיריו יחסית קטן, רק לשם הדגמה כדי להפיק שמן בבית בד מודרני בד"כ ידרשו מיכם לפחות כ-250 ק"ג של זיתים שזה אומר ליקטוף מ 5 עד 8 עצים, לא כל כך מעשי לגינה פרטית, למאכל בד"כ יספיקו בהחלט ה 50 ק"ג שניתן לקבל מעץ אחד, לכן "זית סורי" (שאפילו במישרד החקלאות יש 5 זנים שונים תחת השם הזה…..) שמיועד בעיקר לשמן לא ממש מעשי ואני ממליץ דווקא על זנים כמו מנזנילו, פיקואל, ונובו שהם מתאימים להחמצה ו/או כבישה.